Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Национална академија за јавну управу стартовала са обукама за запослене у локалној самоуправи
2019-04-15
Национална академија за јавну управу (НАЈУ) почела је данас са обукама за запослене у јединцима локалне самоуправе. Прва у низу је тродневна обука у Кањижи на тему примене прописа: Општи управни поступак. В.д. директора НАЈУ Дражен Маравић је у уводном обраћању присутнима нагласио важност стручног усавршавања службеника у оквиру реформе јавне управе и пружању ефикасније услуге грађанима и привреди. Учесницима обуке обратили су се и Фејстамер Роберт, председник општине Кањижа, Небојша Ракић, заменик председника општине Кањижа, Милош Кравић, председник скупштине општине Кањижа и Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа.

Ова обука обезбеђује унапређење знања и вештина службеника за вођење управног поступка и решавање у управним стварима. („Службени гласник РС“, број 18/16)

Циљ обуке је унапређење ефикасности управног поступања и превазилажења постојећих проблема у примени нових законских решења у погледу рокова, достављања, основних начела поступања, одговорности државних органа и службеника, и друго. Обуци је присуствовало 22 полазника.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: