Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Велика конференција у Чачку: “Дан инспектора Србије”
2019-04-25
У Србији тренутно постоји око 4.000 инспектора, што је недовољно, изјавио је данас у Чачку министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, додајући да на основу процена и анализа недостаје још око 1.200 инспектора. Ружић, који је учествовао на конференцији „Дан инспекцијских служби Србије“, а кокој је присуствовао и Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа, каже да је предвиђено да се у наредне три године заврши процес пријема нових инспектора. Истакао је да је омогућено да се на локалу створи право за повећање плата до 20 одсто.

Према његовим речима, инспекције више нису репресивни апарат већ имају саветодавну улогу према савесој привреди, а оне рестриктивне и репресивне мере се односе пре свега и само на оне који свесно желе да прекрше неке прописе. Још је додао да на нивоу државе постоје 43 инспекције, али да је од тог броја 15 у девастираној позицији по питању људских ресурса којима располажу.

– Улагање у инспекције није губитак за државу. Ако инспекције раде на темељан и добар начин имаћемо доста више средстава у буџету, самим тим доста више средстава за реализацију неких инфраструктурних пројеката – објаснио је Ружић.

Председник Мреже инспектора Србије Драгоман Пауновић, каже да у овој области постоји доста проблема, а један од највећи је недостатак инспектора.

– Србија има четири пута мање инепсктора у односу на земље Европске уније. Огроман је посао на нашим колегама, а кад је толико оптерећење питање је колико је могуће постићи квалитет у поступању – рекао је Пауновић.

Он је нагласио да у неким крајевима не постоје појединиве инспекције, наводећи пример пољопривредне у два војвођанска округа.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: